Takaisin

Ajankohtaista

Tiedotteet

Uusi kartta opastaa lähiluontoon Pohjois-Savossa

3.6.2020
Pohjois-Savossa on paljon ulkoilu- ja retkipaikkoja, joita paikalliset toimijat ovat rakentaneet tai kunnostaneet yhteiseen käyttöön Leader-rahoituksella. Maakunnan Leader-ryhmät Mansikka, Kalakukko ja Ylä-Savon Veturi haluavat kannustaa liikkumaan lähiluonnossa ja ovat koonneet kohteita uudelle kartalle.

Karttaan on poimittu kaikkiaan 48 esimerkkiä ympäri maakuntaa olevista kohteista, joissa voi liikkua, retkeillä tai ihan vain virkistyä luonnossa.

-Uusi kartta auttaa löytämään helpommin nämä paikallisten ihmisten voimin ja Leader-rahoituksella toteutetut aarteet, iloitsee tiedottaja Jaana Rissanen. -Paikoissa on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Tai sitten vain eväät reppuun ja ihailemaan upeita luontokohteita päiväretkelle, Rissanen kannustaa.

Kohteet on koottu www.highwaysavo.fi -verkkosivuille Google Maps-karttaan. Sivuilla on myös tulostettava pdf-versio kartasta. Retkeilykartta-sivulle pääset tästä.

Painettua karttaa on jaossa mm. kunnantaloilla, käyntikohteissa ja matkailupisteissä.

Lisätietoja:
Jaana Rissanen, tiedottaja, HighwaySavo-viestintähanke, 050 527 9943, jaana.rissanen@mansikkary.fi
Kirsi Manninen, toiminnanjohtaja, Kehittämisyhdistys Mansikka ry (Pohjois-Savon eteläiset kunnat), 045 131 5077, kirsi.manninen@mansikkary.fi
Jaana Paananen, toiminnanjohtaja, Kehittämisyhdistys Kalakukko ry (Kuopio ja Koillis-Savo), 040 510 3258, jaana.paananen@kalakukkory.fi
Minna Partanen, toiminnanjohtaja, Ylä-Savon Veturi ry (Ylä-Savo), 040 760 7173, minna.partanen@ylasavonveturi.fi