Takaisin

Ajankohtaista

Tiedotteet

Rakkaus on suurta, kun Iisalmessa vietetään pienet häät maailman pienimmässä ravintolassa.

19.5.2020
Iisalmen kaupunki lanseerasi syksyllä 2019 ”rakkauskampanjan”, jossa haettiin pareja kisaamaan Iisalmen tarjoamista hääjuhlista paikallisine erikoisuuksineen. Kisaan ilmoittautui pareja ympäri Suomen, ja lopulta pareista kolme päätyi yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksen ylivoimaisesti voittanut iisalmelainen yrittäjäpari Milla Saastamoinen ja Tuure Koponen pääsevät kesäkuun alussa lunastamaan palkintonsa, hääjuhlat Kuapissa. Kukapa olisi arvannut, että maailman pienimmässä ravintolassa vietettävät pienimmät mahdolliset hääjuhlat ovat kuin häitä edeltävän kevään vain pienet kokoontumiset sallivaa elämää kuvaava malliesimerkki!

Millan ja Tuuren jo kymmenen vuotta kestänyt yhteinen taival kruunataan Iisalmessa, maailman pienimmässä ravintolassa Kuapissa 5.6.2020. Luonnonläheisen, rock-henkisen parin yhteiseloa on voitu koko poikkeuksellisen rakkauden kevään ajan seurata heidän omassa @tuurejamilla –Instagram -kanavassaan sekä Iisalmen kaupungin iisalmi.fi/lovebyiisalmi –nettisivulla. 

Koronapoikkeusolot vaikuttivat Millan ja Tuuren hääsuunnitelmiin sen verran, että alun perin pienten Kuappi-häiden lisäksi samalle viikonlopulle suunnitellut isommat hääjuhlat jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Hiukan laajemman joukon kiinnostuksen kohteena olleet hääjärjestelyt ovat muuten sujuneet mukavasti.

”Aluksi arvelutti, että millainen vastaanotto saadaan ja kiinnostaako ihmisiä seurata somessa tarinaa, kun lähdettiin kampanjaan mukaan. Mutta hyvin on #LoveByIisalmi –tempaus aiheuttanut pöhinää ja positiivisia kohtaamisia on tullut tosi paljon. Kiitos kovasti järjestäjille jo tässä vaiheessa!”, kertoilee morsiuspari Milla ja Tuure tunnelmistaan.

Poikkeusolot vaikuttivat kampanjan kulkuun myös kaupungin osalta:

”Iisalmi on yhteisöllinen kaupunki ja paikalliset ihmiset ovat olleet kiinnostuneita Millan ja Tuuren häätempauksesta. Olimmekin aikeissa juhlistaa #LoveByIisalmi –häitä myös yhteisöllisellä, vapaamuotoisella rakkauden juhlalla Kuapin naapurissa Olutmestarissa. Suunnitelmissa olleet sinkkutreffit ja muut rakkausteemaiset menot siirretään kuitenkin varmuuden vuoksi tulevaan.”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski

Iisalmen kaupunki yhteistyökumppaneineen kulkee parin mukana järjestelyissä aina isompiin hääjuhliin saakka tarjoten paikallisia ainutlaatuisuuksia hääparin iloksi. Myös h-hetkeen Ravintola Kuappiin on tulossa yllätysohjelmaa, jotta juhlasta tulisi ikimuistoinen.

”Vielä ennen h-hetkeä pääsemme seuraamaan, miten iisalmelaispanimo Olvin lahjoittamat hääoluet saavat yksilölliset #LoveByIisalmi –etikettinsä, ja millaisia huomenlahjoja syntyy Anna’s Darlingin korumuotoilija Anna-Reetta Väänäsen ja Millan ja Tuuren yhteistyönä. Lisäksi kevään aikana olemme parin elämää seuraamalla päässeet kurkistamaan, millaista on nuoren yrittäjäparin elämä Iisalmessa yleisemminkin.”, kertoo Laura Koski.

Jälkikäteen ajatellen pienimmät mahdolliset hääjuhlat maailman pienimmässä ravintolassa taltioituina suuremman yleisön katsottaviksi ovat kuin varta vasten suunnitellut poikkeusoloihin. Vaikka kaikki muu onkin pientä, on rakkaus suurin näissäkin häissä. 

Millan ja Tuuren rakkauden kevättä ja valmistautumista suureen päivään voi seurata Iisalmen kaupungin somessa, nettisivulla www.iisalmi.fi/lovebyiisalmi ja parin omalla Instagram-tilillä @tuurejamilla.
5.6.2020 järjestettävistä Hiät Kuapissa –hääjuhlista kuvattava video julkaistaan myös edellä mainituissa kanavissa kesäkuussa.

Lisätietoja:
Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen,
terho.savolainen@iisalmi.fi, puh. 040 630 5328.

Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski,
laura.koski@iisalmi.fi, puh. 040 632 5868.

LoveByIisalmi –morsian Milla Saastamoinen, p. 040 845 2658