Takaisin

Ajankohtaista

Tiedotteet

Paloisvuoren kehittämis- ja opastesuunnitelmat etenevät

5.9.2019

Iisalmen Paloisvuoren kehittämissuunnitelman ja opastesuunnitelman valmistelu on hyvässä vauhdissa. Paloisvuoren alue muodostuu Paloisvuoren ja Saunanimen alueista ja niihin liittyvistä reiteistä sekä palveluista. Ohjausryhmä, johon ovat kuuluneet kaupungin virkamiesten lisäksi alueen käyttäjäjärjestöjen edustajat, viimeisteli opastesuunnitelman 27.8.2019 järjestetyssä kokouksessaan. Uudet opasteet ja infotaulut tilataan ulkopuoliselta toimittajalta ja ne pyritään saamaan paikoilleen loppuvuoden aikana tai viimeistään ensi keväänä. Kehittämissuunnitelma valmistuu tulevan kauden aikana.

Alueen käyttäjille toteutettiin kysely ajalla 20.6 – 18.8.2019. Vastauksia kyselyyn saatiin yhteensä 108. Ala lyhyt yhteenveto valintakysymyksistä:

  • naisten ja miesten osuus vastaajista jakaantui tasaisesti
  • suurin osa vastaajista oli 31-60 vuotiaita
  • 68 % ilmoitti käyvänsä Paloisvuorella useammin kuin kerran viikossa
  • 65 % Paloisvuorelle tulevista tulee Paloisvuoren parkkipaikan kautta, joista autolla 39 %
  • vastaajista 59 % ilmoitti liikkuvansa yksin ja eniten harrastetaan kävelyä, hiihtoa, kuntoportaita, juoksua, maastopyöräilyä ja frisbeegolfia
  • hienoja maisemia ilmoitti ihailevansa 69 % vastaajista
  • 54 % vastaajista on sitä mieltä, että Paloisvuoren alueella on riittävästi palveluja
  • hiihtokeskuksen palveluista suksivuokraamon, lumilautailurinteen, sähköisen lippujärjestelmän ja lumetusjärjestelmän kehittäminen saivat eniten kannatusta

Vapaasti vastattavissa kysymyksissä kysyttiin mm. mitä hyvää ja huono alueella on ja miten aluetta tulisi kehittää pitkällä tähtäimellä. Kirjallisia vastauksia tuli runsaasti. Reittien ja opasteiden tulevaisuuden kehittämisessä nousi esille mm. selkeämmät opasteet sekä digitaalisten että paperikarttojen kehittäminen.

Alueelle kaivattiin mm. suihku- ja wc-tiloja, levähdyspenkkejä, roskiksia, parempia opasteita, suksenhuoltotiloja, helpompaa rinnettä lapsille, uusia ulkokuntoilulaitteita ja reittien parantamista. Vastauksia tullaan hyödyntämään sekä kehittämissuunnitelman että opastesuunnitelman tekemisessä.

Kyselyn vastaajien kesken arpa suosi alla olevia henkilöitä:
Ensilumen lenkin kausimaksu kaudelle 2019-2020: Tuija Kokkonen, Päivi Laukkanen
Iisalmen uimahallin kuntosalin kk-kortti: Jyri Miettinen

Lisätietoja:
Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Pekka Partanen, p. 040 5454567
Kaupungininsinööri Jyrki Könttä, p. 040 58890922