Takaisin

Ajankohtaista

Tiedotteet

Elinkeinojohtajan terveiset

6.6.2019
Elinvoimapalveluiden uutiskirjeen 5/2019 pääkirjoitus.

Kesä on vihdoin koittanut ja Suomessa loma-aikaan siirrytään tällä kertaa melko vaihtelevissa tunnelmissa. Maailmanmestaruushuuman pikkuhiljaa laantuessa on eri puolilta maailmaa saatu huolestuttavia talousuutisia, kasvu näyttää olevan hidastumassa ja kansainvälisen kauppasodan laineet lyövät meillekin saakka. Lähiaikoina aloittava uusi hallitus tulee olemaan isojen haasteiden edessä tavoitellessaan 60 000 uutta työpaikkaa hidastuvan talouskasvun maailmassa samalla, kun suomalaiset ikääntyvät kiihtyvään tahtiin. Onneksi uusi hallitusohjelma näyttäisi olevan periaatteiltaan yrittäjyyteen ja työntekoon kannustava, vaikka vaalien aikana muunkinlaisia äänenpainoja kuulimme. Ohjelmassa ei myöskään ole unohdettu Itä-Suomea ja kaupunkien kehittämistä laajalla rintamalla, joten ainakin vielä tällä hetkellä odotuksemme ovat korkealla.

Iisalmen seudulla tunnelmat ovat säilyneet tänäkin vuonna positiivisina ja yritysten investoinnit ovat jatkuneet hyvällä tahdilla. Osaavan työvoiman saatavuuteen olemme panostaneet lisäämällä voimakkaasti kaupungin markkinointia tänä vuonna, yhtenä osoituksena siitä osallistuminen Future Savon järjestämälle Olemisen Vapaus –rekrytointikiertueelle vahvalla iisalmelaispanostuksella. Kiertue tuotti jo näin ensituntumalta paljon positiivista näkyvyyttä alueemme elinkeinoelämälle, uskon että se kantaa hedelmää myös pidemmällä aikavälillä. Suurkiitos mukana olleille yrityksille, oppilaitoksille ja henkilökunnalle – iso ponnistus on menestyksekkäästi hoidettu!

Muita toimenpiteitä ongelman ratkaisemiseksi on myös käynnissä, toukokuussa saimme positiivisen päätöksen seutukaupunkiverkoston yhteisille hankkeille, joihin Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi edellisessä budjettiriihessä 3M€. Iisalmi on vahvimmin mukana ”Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa” –teemakokonaisuudessa, johon olemme juuri rekrytoimassa projektipäällikköä tavoitteena hankkeen käynnistäminen 1.8.2019 alkaen. Myös jo pari vuotta hyvää työtä tehneelle YTYÄ-hankkeelle on haettu jatkoa siten, että 31.12.2019 päättyvän hankkeen perään työ jatkuisi heti 1.1.2020 alkavalla jatkokaudella. YTYÄ-hankkeessa on juuri käynnistymässä työnantajille kysely vaihtoehtoisten työllistämismallien pilotointiin, muistakaahan vastailla siihen aktiivisesti, jotta hanke pystyy parhaimmalla tavalla palvelemaan tarpeitanne.

Kesäinen Iisalmi tarjoaa jälleen runsaasti kaikenlaista tekemistä, näkemistä ja kokemista. Tapahtumatarjontaan voit tutustua nettisivuillamme www.iisalmi.fi/tapahtumat - nähdään kesän mittaan aurinkoisissa merkeissä!

Terho Savolainen
Elinkeinojohtaja
puh. 040 630 5328
terho.savolainen@iisalmi.fi